De Kromme Rijnstreek wordt het buiten van Utrecht genoemd. Het omvat de plaatsen: Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk. Het is een uitgestrekt gebied met eindeloze bezienswaardigheden op het gebied van natuur, cultuur en historie.
www.vvvkrommerijnstreek.nl

De Utrechtse Heuvelrug, gelegen net buiten de Randstad, biedt een oase van rust. Hier vindt u prachtige natuur, talloze landerijen, levendige steden en dorpen. U kunt hier wandelen of fietsen door heuvelachtige bossen en indrukwekkende kastelen bezoeken. Beleef de vele evenementen en attracties en laat u culinair verwennen in één van de leuke restaurants.
www.opdeheuvelrug.nl

In de directe omgeving vindt u de Watertoren van Werkhoven waar u terecht kunt voor een hapje en drankje.
www.watertorenwerkhoven.nl

Ook in Werkhoven vindt u kaasboerderij en museum De Ossenwaard vol oude ambachten.
www.de-ossenwaard.nl

Of bezoek de Korenmolen Rijn&Weert en ontdek de geschiedenis en de molenwinkel met meelproducten.
www.korenmolen-werkhoven.nl

Bij Landrucci in Werkhoven kunt u terecht voor Italiaanse streekprodukten en een proeverij!
www.landrucci.nl

Utrecht is een levendige stad met ieder jaar een bomvolle agenda vol muzikale en culturele activiteiten, naast de vaste bezienswaardigheden waaronder de verschillende musea en kastelen, de Domtoren, de rondvaarten, de Botanische Tuinen en het Rietveld Schröderhuis.
www.bezoek-utrecht.nl

Daarnaast zijn er nog vele andere plaatsen die een bezoek waard zijn: Oranjestad Buren, Zeist, Paleis Soestdijk, Huize Doorn of bijvoorbeeld Amerongen met zijn kasteel.

Voor waterplezier zijn er in de omgeving ook tal van mogelijkheden: Zwembad Driebergen, recreatieplas Henschotermeer, recreatieplas Gravenbol in Wijk bij Duurstede, recreatieplas Down Under bij Nieuwegein met strand en watersportmogelijkheden.